Advendo

 

Zomeruitje 2013

 

   Op zaterdag 31 augustus 2013, hadden wij weer ons jaarlijkse zomeruitje van Advendo,

georganiseerd door Marli en Wies.

We verzamelden ons bij de Pyramide, waar 3 boodschappenbusjes stonden te wachten om ons

deze middag veilig te vervoeren.


   We gingen eerst naar de Lavendelboerderij in Stadskanaal, waar we heerlijke koffie dronken met een lekker stuk vlaai erbij, uiteraard elkaar bijkletsen over de zomer etc. Na de koffie werd er lekker rondgesnuffeld in het winkeltje vol met allerlei lavendelproducten, van zeepjes tot handdoeken, etc. Natuurlijk struinden sommigen ook nog  in de lavendeltuin, maar helaas waren de diverse lavendelplanten al uitgebloeid, anders zou het vast wel vol insektenleven zijn geweest.


   Daarna stapten we in de busjes en werden wij naar Museum Musica (ook in Stadskanaal) gebracht. Toen we het kerkje binnenstapten viel onze monden open, zoveel oude muziekinstrumenten stonden daar opgesteld, pianola’s, tingeltangels, draaiorgel, allereerste grammophone, etc, etc..

We zochten allemaal een plaatsje en kregen van de vrijwilliger aldaar grondig uitleg over de diverse instrumenten en speelde hij op diverse instrumenten of liet ze spelen om ons een indruk te geven hoe b.v. onze voorouders hun muziekbeleving hadden. Je kwam er eigenlijk ogen te kort, heel leuk en interessant!

We hadden helaas niet genoeg tijd om ook nog de tuin hier te bezoeken, waar ook nog het e.e.a. staat, want we werden in Pekela verwacht voor ons diner.


   We gingen dus weer met de busjes en de 3 gezellige chauffeurs naar het truckersrestaurant

‘t Trefpunt in Pekela. Daar kregen we na een borreltje vooraf, een 3 gangenmenu, soep, 3 verschillende stamppotten en een lekker toetje na.


   Helaas was toen het gezellige uitje voorbij en werden we weer teruggebracht naar Finsterwolde, waar een ieder zijns/haar weg naar huis ging.

 

We kijken alweer uit naar het zomeruitje van volgend jaar!

 

Ympje Friederich